Drainline gemaakt van oude kunstgrasvelden

Dit bericht delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dat de Drainline in staat is om rubberen kunstgraskorrels en ander vuil uit het rioolstelsel te houden is al langere tijd bekend. Des te mooier dat, in het kader van productontwikkeling, dit vanaf nu ook kan door een oud kunstgrasveld als basisgrondstof te gebruiken voor de infiltratietegel.

In een wereld waarin circulariteit steeds belangrijker wordt streeft onze organisatie ernaar om ook een steentje bij te dragen. Dit doen wij onder andere door onze bedrijfsvoering en productieprocessen zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten maar ook door onze producten te blijven innoveren en optimaliseren.

De producten van Drainline hebben normaal gezien al een circulair karakter door, in de basis, gebruik te maken van een hoogstaande kwaliteit gerecycled plastic. Door nu juist het plasticgranulaat uit afgeschreven kunstgrasvelden te halen is de cirkel rond.

Ontwikkelaar en producent Jacob Noord voegt het volgende toe;  ‘Wij zijn altijd op zoek naar innovaties en nieuwe toepassingen voor onze producten. Ik vind het goed om te zien dat wij nu ook een mooie en passende optie aan kunnen bieden in de kunstgrassector. Door gebruik te maken van oude kunstgrasvelden als bouwsteen, zijn wij in staat om het kunstgraskorrelprobleem te verhelpen door gebruik te maken van de veroorzaker van het probleem.’