Een greep uit onze projecten

‘Verdere vervuiling van de omstreden kunstgraskorrels tegengaan’, dat was de drijfveer bij het in gang zetten van dit pilotproject bij de kunstgrasvelden van Achilles 1894. Op maandag 16 november 2020, een maand na plaatsing van de tegels, was het tijd om polshoogte te nemen.

Een maand na plaatsing van de infiltratietegels op de bestaande straatkolken van het voetbalcomplex van Achilles 1894, zijn de eerste resultaten al goed zichtbaar. Vooral de infiltratietegels tussen de beide kunstgrasvelden hebben erg veel kunstgraskorrels aan de oppervlakte weten te houden. 

De infiltratietegels bij het grote voetpad hebben veel meer effecten van het herfstweer ondervonden. Zo is op de foto’s te zien dat er veel blad, zand en ander troep door de infiltratietegels zijn tegengehouden.
 
De afbeeldingen tonen niet alleen goed aan dat de Drainline een goede oplossing is voor het kunstgraskorrel probleem maar maken het probleem juist nog beter zichtbaar. 
 

 

Assen november 2020
Assen | November | 2020

Update project Gemeente Assen.

Assen Oktober 2020
Assen | Oktober | 2020

Pilotproject van start in Gemeente Assen.

Drainline bij kunstgrasvelden

‘Verdere vervuiling van de omstreden kunstgraskorrels tegengaan’, dat was de drijfveer bij het in gang zetten van dit pilotproject bij de kunstgrasvelden van Achilles 1894. In samenwerking met de gemeente Assen is de Drainline infiltratietegel toegepast op bestaande straatkolken om zo de kunstgraskorrels en ander vuil aan de oppervlak te houden. Op dinsdag 13 oktober zijn de eerste tegels in dit project geplaatst, later volgen er meer.

Het is al langer bekend dat de kunstgraskorrels schade kunnen veroorzaken aan de bodem en het grondwater. Naast het wegwaaien van de korrels kunnen deze namelijk ook, via de straatkolken, terechtkomen in het onderliggende rioolstelsel. Door de Drainline infiltratietegel te plaatsen op de straatkolk, ter vervanging van de gietijzeren putdeksel, wordt het regenwater gescheiden van de kunstgraskorrels en vuil.

Aangezien het sportcomplex van Achilles 1894 naast drie grasvelden ook twee kunstgrasvelden telt, is dit een uitdagende locatie. De kunstgrasvelden worden met enige regelmaat als trainingsvelden gebruikt en grenzen aan elkaar met een tussenliggend voetpad. Alle straatkolken in de looplijnen van de kunstgrasvelden naar de kantine en kleedkamers zijn voorzien van de Drainline infiltratietegels.


Delft | Juni | 2020
Delft
Juni 2020

Drainline op 'the green village' van de TU Delft.